Medivir – Ett statement Och Ett Svar (by C.E.S.I. in Swedish)

Posted: 10 October, 2014 in Published Investment Calls

2014-10-10

Gileads nya kombo Harvoni (ledipasvir i kombination med sofosbuvir) godkändes som väntat ikväll, vilket redan antas vara fullständigt inprisat i Medivir aktien. Veckans warehousing talar eventuellt om att Medivirs marknadsandel kan sjunka till 20% inom kort, vilket dock fortfarande är helt lysande bra och brutalt överträffar analytikernas samt undertecknads vildaste dagdrömmar vid föregående årsskifte. Då köpte undertecknad aktier i Medivir i hopp om att Olysio av FDA blott skulle godkännas…

Se gärna min tidigare artikel om Medivir här

https://cuttingedgescienceinvest.com/2014/09/07/medivir-attractive-riskreward/ för bättre total förståelse.

Min slutsats är att om Medivir lyckas bibehålla en långsiktig marknadsandel runt 5-10% i USA och / eller i övriga världen, så är detta oerhört bra. Idag har Medivir, till många många tidigare negativt inställda analytikers fasa, en fortsatt marknadsandel på 29%. Detta är häpnadsväckande siffror. Ännu mer häpnadsväckande är att marknaden fortfarande inte har vaknat. Vi såg idag också att Medivirs partner Johnson&Johnson (=Janssen) fortsatt jobbar stenhårt och fokuserat:

http://www.bioportfolio.com/news/article/2094767/Medivir-Phase-II-IMPACT-Study-Initiated-to-Evaluate-Simeprevir-in-Combination-with.html

Men visst, fortsätt gärna tro att Medivir blott är en liten dagsslända…

Jag har för var dag som gått i veckan stört mig mer och mer på nedanstående Redeye artikel. Kände ett behov av att kommentera denna.

http://www.redeye.se/analys/today/medivir-konsten-att-forsitta-en-chans

Tyvärr finns det ingen kommentarsfunktion vad jag kan se i de riktiga Redeye analytikernas rum. Därför postar jag mina kommentarer här:

Kan man verkligen begära mer av Medivir än vad dom nu lyckats med att leverera? Medivir är inget Big Pharma med oändliga finansiella tillgångar. Först nu rullar stora belopp in till kassan. Visst kan dom NU välja att satsa stort med det nya kapitalet, men hur många företag lyckas med detta? Preklinisk forskning är inte en vandring i parken. Jag tycker personligen Medivir har funnit en lyckosam väg fram nu. Det nya kapitalet säkrar ju också upp den tidiga portföljen, vilket innebär stabilitet framöver. Denna stabilitet tror undertecknad är viktig för lyckosam kontinuitet (bibehålla nyckelpersoner och primärt fokus på nya forskningsresultat etc. etc.). Jag hoppas alltså att Medivir fortsätter sin utstakade väg i lugn och ro. Visst håller jag med kritiker att kommunikationen från företaget inte har varit optimal. Sten Westerberg fokuserar ovan på några få aktörer som med aggresivitet och lyckosamma, i efterhand korrekta, strategier lyckats förvandla sand till guld. Inget nämns dock om alla de bolag, projekt och strategier som havererat under samma, nästan omöjliga uppgift (Boehringer, Vertex, Novartis och jag tänker dessutom inte specifikt på sjukdomsområdet HCV). Jag väljer personligen att zooma ut och se helheten, dvs att Medivir redan har lyckats. Hur kan man gnälla på ett relativt litet företag som lyckas dra in 500 miljoner per kvartal, om än blott, och antagligen minst, ett antal kvartal i rad. Nu handlar det för Medivir om formulera framtidsplaner för att fortsätta lyckas. Det är klart att riskkapital gör bäst nytta där det finns risker att investera i. Är man ute efter detta specifikt så finns det andra investeringsmöjligheter med inneboende, betydligt större risker. Det är alltid lätt att sitta på svar när man redan har svar. Larvigt enkelt. Och vad är egentligen andemeningen i inlägget? Att Medivir skulle leka Big Pharma? Att Medivir skulle ha anpassat sin strategi mer effektivt för att bli uppköpta av Big Pharma? Att Medivir själva skulle orkat ploga fram en egen kombo? Nje. Tycker inte resonemanget håller. Vad exakt skulle Medivir gjort annorlunda? Forskningsresultat kommer ej automatiskt på posten, även om både portot och avsändaren fått förskottsbetalning. Så hur kan man insinuera att denna eventuella alternativa agenda verkligen skulle ha fallit väl ut? Men vad vet MedOrgChemist / C.E.S.I.? Och vad vet egentligen Sten?

Nåväl, dags att avsluta detta med att säga trevlig helg till Sten och er övriga och jag vill samtidigt dessutom rekommendera er som inte känner till sidan http://www.Redeye.se att kika in här. På denna sida finns mycket att läsa och lära. Personligen gillar jag också forumet som utstrålar både punk och “råck och råll”. Med andra ord så somnar inte undertecknad av inläggen här, som ni kanske börjat märka av nu…

MVH C.E.S.I

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s